MVO

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO gaat over ondernemen: het gaat in eerste instantie over ondernemers en bedrijven, niet over burgers, consumenten of de overheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Overigens valt daar vaak een goed belegde boterham aan te verdienen.

VISIE
Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. Daarom is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een bedrijf.

WAT DOEN WIJ

Plug Schoonmaak & glazenwasserij scheidt diverse afvalstromen. Wij brengen ons oud papier en karton, en van enkele van onze opdrachtgevers,  naar een lokale voetbalclub. De voetbalclub ontvangt een vergoeding voor hetgeen zij inleveren bij een vooraanstaande inzamelaar van de regio Rijnmond.

Om onze opdrachtgevers te bereiken maken wij veel gebruik van het Openbaar Vervoer en de fiets. Indien we toch gebruik moeten maken van de (bedrijfs-)auto proberen we zoveel mogelijk te carpoolen en rijden we indien mogelijk de meest energie zuinige route.

Wij beperken het gebruik van elektriciteit op ons kantoor en in ons magazijn. Onze wasmachines laten wij zoveel als mogelijk draaien tijdens daluren.

We houden onze omgeving, nu en in de toekomst, goed in de gaten. Als wij nieuwe kansen zien om nog meer bij te dragen aan een betere en minder energie verbruikende wereld zullen wij er zeker ons steentje aan bijdragen. 

Plug Schoonmaak & glazenwasserij
Kaasmakersstraat 2
3194 DJ Hoogvliet
E. : info@plugschoonmaak.nl
T. : 010 304 22 22

TOP